ΥΠΟΒΟΛΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΒΚ 2018

Σας καλωσορίζουμε στη σελίδα υποβολής έργων υποψηφίων για τα Ελληνικά Βραβεία Κόμικς 2018.

Υπενθυμίζουμε ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να είναι κάποιο έργο υποψήφιο είναι η γλώσσα που χρησιμοποιήθηκε να είναι η ελληνική, όπως επίσης να έχει κυκλοφορήσει μέσα στο 2017. Η διαδικασία υποβολής θα κλείσει στις 15 Φεβρουαρίου 2018.

Το Μικρό Συμβούλιο της Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Κόμικς


Προϋποθέσεις για να είναι υποψήφιο κάποιο έργο ανά κατηγορία:

  • Καλύτερο Κόμικ: Επιλέγεται αυτό για το οποίο έχει γίνει η καλύτερη συνολική δουλειά σε σενάριο, σχέδιο και τελική παραγωγή. Διαγωνίζονται τα κόμικς που κυκλοφόρησαν επίσημα από εκδοτικό οίκο στην ελληνική γλώσσα τη χρονιά που μας πέρασε. Από φέτος γίνεται αυτόματα η υποψηφιότητα για έργα που είναι υποψήφια σε οποιαδήποτε από τις παρακάτω κατηγορίες.
  • Καλύτερο Σενάριο: Βραβεύεται το καλύτερο ελληνικό σενάριο της προηγούμενης χρονιάς.
  • Καλύτερο Σχέδιο: Βραβεύεται το καλύτερο σχέδιο σε ελληνικό κόμικ της χρονιάς που πέρασε.
  • Καλύτερο Εξώφυλλο: Σε αυτή την κατηγορία διαγωνίζονται τα εξώφυλλα που μπορούν να τραβήξουν το μάτι από μακριά…
  • Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Η επιβράβευση της συνολικής καλλιτεχνικής επιμέλειας που έχει γίνει σε ένα κόμικ (πχ. λέττερινγκ, ποιότητα έκδοσης, γραφιστική επιμέλεια κλπ.)
  • Καλύτερη Αυτοέκδοση: Βραβεύεται η καλύτερη αυτοχρηματοδοτούμενη προσπάθεια στα κόμικς για τη χρονιά που πέρασε.
  • Καλύτερο Διαδικτυακό Κόμικ: Βραβεύεται το καλύτερο διαδικτυακό κόμικ (και) στην ελληνική γλώσσα με τουλάχιστον δώδεκα ανανεώσεις/σελίδες κατά την διάρκεια του προηγούμενου έτους.
  • Καλύτερη Μεταφρασμένη Έκδοση: Βραβεύεται η καλύτερη μεταφρασμένη έκδοση της χρονιάς που πέρασε.
  • Ένθετα και άλλα έργα: Βραβεύεται το έργο που εμφανίστηκε ως ένθετο σε κάποιο έντυπο, ως διαφημιστικό υλικό, ως έργο για φιλανθρωπικούς σκοπούς που δεν εκδόθηκε από κάποιον επίσημο εκδοτικό οίκο, ως μοναχικό στριπάκι σε κάποια εφημερίδα κλπ. 
  • Πρωτοεμφανιζόμενος Καλλιτέχνης: Το βραβείο αυτό δίνεται στον/στην δημιουργό που μέσα από το πρώτο του/της έργο (είτε ως αυτοέκδοση, είτε ως κανονική έκδοση) ξεχώρισε και μας «ανάγκασε» με τον τρόπο του/της να τον/την προσέξουμε.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

 

ΤΕΛΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ

 

ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗ

Παρακαλούμε μην ανανεώσετε ή κλείσετε τη σελίδα μέχρι να λάβετε στην οθόνη σας το μήνυμα ότι η υποβολή έχει γίνει σωστά. (Αναλόγως με τον φυλλομετρητή σας, μπορείτε να δείτε το ποσοστό της μεταφόρτωσης κάτω αριστερά και όταν τελειώσει, ανανεώνεται η σελίδα και στη θέση της φόρμας έχει εμφανιστεί ένα μήνυμα επιτυχίας της αποστολής)