ΑΠΟΝΟΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΚΟΜΙΚΣ 2016

Την Παρασκευή 16 Απριλίου 2016 πραγματοποιήθηκε η δεύτερη απονομή των Ελληνικών Βραβείων Κόμικς στο αμφιθέατρο του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών, στο πλαίσιο του Comicdom Con Athens 2016. Η προσέλευση ήταν μεγάλη και η δεύτερη τελετή καλύτερη από την πρώτη, με τον παρουσιαστή Βύρωνα Θεοδωρόπουλο να κάνει το κοινό να κλαίει από τα γέλια (κυριολεκτικά) για μια ακόμα φορά.

Η Βασιλεία Βαξεβάνη προλόγισε την τελετή, ενημερώνοντάς μας για κάποια στατιστικά της ψηφοφορίας και για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν. Ο Σπύρος Δερβενιώτης συνέχισε με ένα αφιέρωμα σε δυο σημαντικούς ανθρώπους της ελληνικής σκηνής κόμικς που μας άφησαν το 2016, τον Γιάννη Καλαϊτζή και τον Άγγελο Μαστοράκη. Στη συνέχεια τους επαίνους και τα βραβεία παρέδωσαν οι Πέτρος Χριστούλιας, Μέλανδρος Γκανάς, Ευγενία Κουμάκη, Ηλίας Κυριαζής, Σπήλιος Λαμπρόπουλος, Δανάη Κηλαηδόνη και Soloup.

Ευχαριστούμε πολύ τους χορηγούς μας, Public, ΑΜΥ (Wacom) και Brainfood για την οικονομική υποστήριξή τους, τους Nicotine Stain και Narcossis για τη μουσική υπόκρουση, και την IQIT! για την τεχνική υποστήριξη και το Spoileralert.gr για το βίντεο της απονομής.

Οι νικητές των βραβείων είναι οι παρακάτω:

Ελληνικά Βραβεία Κόμικς 2016
Καλύτερο Κόμικ – 
Δημοκρατία (εκδόσεις Ίκαρος)
Καλύτερο Σενάριο – Αβραάμ Κάουα (Δημοκρατία)
Καλύτερο Σχέδιο – Μάνος Λαγουβάρδος (The Teenies!)
Καλύτερο Εξώφυλλο – Αποστόλης Ιωάννου (Το Χωριό)
Καλύτερη Αυτοέκδοση – Το Χωριό (Σενάριο, Σχέδιο & Εξώφυλλο: Αποστόλης Ιωάννου)
Καλύτερη Καλλιτεχνική Επιμέλεια – Ο Γλύπτης (εκδ. Webcomics, Γραφιστική Επιμέλεια: Νίκος Καμπουρόπουλος, Επιμέλεια Εξωφύλλου: Κώστας Gotza Ζησιμόπουλος)
Καλύτερο Διαδικτυακό Κόμικ – Κουραφέλκυθρα (Σενάριο & Σχέδιο: Αντώνης Βαβαγιάννης)
Καλύτερη Μεταφρασμένη Έκδοση – Ο Γλύπτης (εκδόσεις Webcomics, Μετάφραση: Νίκος Καμπουρόπουλος)
Καλύτερος Νέος Καλλιτέχνης – Νικόλας Στεφαδούρος (OMG, Zombie!, Αλεξάνδρεια, Memory Lane)
Βραβείο Κοινού – H Πάπισσα Ιωάννα (εκδ. ΚΨΜ, Σενάριο, Σχέδιο & Εξώφυλλο: Λευτέρης Παπαθανάσης)
Έπαινος Εξωτερικού – Μιχάλης Διαλυνάς